דף הבית » שקודרה (Shkodra) – השער אל האלפים האלבנים

שקודרה (Shkodra) – השער אל האלפים האלבנים

טירת רוזפה - Rruga Rozafa - שקודרה
טירת רוזפה – Rruga Rozafa – שקודרה

שקודר היא אחת הערים העתיקות ביותר בעולם והרביעית בגודלה באלבניה (כ-75,000 תושבים). העיר נמצאת בצפון אלבניה למרגלות האלפים האלבנים לגדות אגם שקודרה – מאגר המים הגדול באלבניה והאגם הגדול ביותר בבלקן שרובו נמצא בשכנה מונטנגרו.

העיר נמצאת במרחק 90 ק"מ מטירנה הבירה ומשמשת כבירת צפון אלבניה, כך שהמחוז כולו נקרא ע"ש העיר. ואגב, בניגוד לשאר אלבניה רוב אוכלוסיית העיר נוצרית ולא מוסלמית – מה שכמובן אומר שמדובר בעיר סובלנית במיוחד.

קצת היסטוריה על קצה המזלג…

שקודרה נוסדה במאה הרביעית לפנה"ס, אך למרות כל השנים שעברו מאז מקור שמה טרם הוברר סופית:


תכנון טיולים באנר
  • אפשרות אחת טוענת שהיא נקראת ע"ש שבט Labate מאיזור איליריה (שנקרא אז סקודרה) שהתגורר באזור.
  • אפשרות שנייה טוענת שמקור השם הוא בביטוי שקו דרינון (Sco' Drinon) שמשמעו "המקום שאליו זורם נהר הדרין".
  • אפשרות שלישית טוענת ששם העיר נגזר מהמילה "Shko-kodër" אשר משמעה באלבנית "לך אל הגבעה", כלומר אל טירת רוזפה שנמצאת בגבעה השלטת מעל העיר.

בכל מקרה דבר אחד ברור – שקודרה הייתה יעד אסטרטגי ולכן היא נכבשה מספר פעמים לאורך ההיסטורי. המשמעות היא ששקודרה לא רק החליפה ידיים אלא גם שמות, למשל בחלק מהמקומות היא נקראת Shkodër, בחלק שקודרה ובחלק בכלל Scutari.

airalo ad

שקודרה שימשה כבירת הממלכה האילירית בסוף המאה ה-3 לפנה"ס שהשתרעה על צפון אלבניה, מונטנגרו ובוסניה ונכנסה לספרי ההיסטוריה מסיבה אחת – המלך גנטיוס שהיה אחרון המלכים האילריים הובס בסמוך לעיר ונלקח אחר כבוד לרומא.

העיר נכבשה על ידי הרומאים בשנת 168 לפנה"ס, אחר כך על ידי הסלבים (בשנת 1040), הוונציאנים (1396), ולבסוף על ידי העותמאנים ב-1479- המקום האחרון שהם כבשו באלבניה ושלטו בה עד 1913 (מלחמת הבלקן הראשונה).

בתקופה זו העיר שימשה כאחד משלושת המבצרים המשמעותיים של האימפריה העותומאנית בבלקן (יחד עם אדירנה ויואנינה) ועמדה במצור של 7 חודשים (28.10.12-23.413). אמנם מפקד הכוחות העותומאניים במקום, אסעד פשה, זכה לתהילה הודות לעמידתו האיתנה כנגד הכוחות הסרבים והמונטונגרים, אך בשל מחסור במים הוא נאלץ להיכנע. בתורכיה הקיעו אותו כבוגד בשל כך.

בהסכם לונדון שהביא לעצמאות אלבניה נכללה שקודרה בשטחי המדינה החדשה, אך במהלך מלחמת העולם הראשונה (ינואר 1915) נכבשה העיר ע"י האימפריה האוסטרו-הונגרית ושימשה כמרכז שלטונם במדינה כולה. בהמשך המלחמה היא נכבשה ע"י הצבא הצרפתי וחזרה לשליטה אלבנית רק במרץ 1920. כאשר השתלט זוגו הראשון על אלבניה – שקודרה הייתה המקום הראשון אותו כבש.

גאוגרפיה

שקודרה שוכנת כאמור לגדות אגם שקודרה – מה שמשפיע רבות על אופייה של העיר. האגם הוא יעד לתיירות אקולוגית ומהווה גן עדן לצפרים ולדייגים. במקום ניתן להצטרף לסיורים גאוגרפים מודרכים שנערכים בסירות מנוע ומשוטים.

שקודרה היא העיר היחידה לגדות האגם והיא ממוקמת בחלקו הדרומי. שטח האגם נע בין 370 ל-530 קמ"ר, תלוי בעונת השנה, בנביעות התת קרקעיות שלו ובזרימת המים בנחלים שנשפכים אליו – בעיקר נהר מוראצ'ה שזורם מהרי מונטנגרו.

אגם שקודרה וברקע טירת שקודרה
אגם שקודרה וברקע טירת שקודרה

האגם מתנקז ליד שקודרה לנהר בונה ובקרבת העיר הוא מתחבר לנהר נוסף – נהר דרין. נהר בונה נשפך לים האדריאטי לאחר 41 ק"מ, אבל יש לו חשיבות מדינית ולא רק גאוגרפית. ב-21 הק"מ האחרונים שלו הוא מהווה את הגבול בין מונטנגרו לאלבניה. חלקו של האגם שנמצא במונטנגרו (שני שליש ממנו) הוכרז כשמורת טבע ב-1983 שנחשבת לאחת הגדולות באירופה.

במקום יש כ-270 מינים שונים של עופות (בעיקר שקנאים, קורמורנים, אנפות ושחפים שונים), 34 מיני דגים (בעיקר קרפיון וצלופח) – 7 מהם אנדמיים למקום, כלומר לא נמצאים בשום מקום אחר בעולם מלבד מאשר באגם זה. כמו כן באגם יש 50 מינים של חלזונות מים ו-17 מינים של סרטנים מסוג שטצדאיים (סרטנים ללא שריון) – 12 מסוגי החלזונות הם אנדמיים למקום ו-10 מסוגי הסרטנים.

מה יש לעשות בשקודרה?

שקודרה העכשווית עשירה מאוד במורשת תרבותית. הן העיר עצמה והן האוכלוסיה עצמה שממנה צמחו בגאווה מספר רב של אמנים אזרחי אלבניה, מוזיקאים, ציירים, צלמים, משוררים וסופרים שנולדו בעיר. כיום העיר ידועה כהיותה עיר סטודנטיאלית תוססת (הדבר בא לביטוי בעיקר במדרחוב העירוני), כמרכז תרבותי וכלכלי אלבני חשוב.

למרות שהעיר משמשת בדרך כלל כפרשת דרכים עבור מטיילים לכיוון מדינות אחרות – יש הרבה דברים לעשות בשקודרה שהופכים אותה לנקודת עצירה ראויה ויותר מזה. שקודרה היא בסיס אידיאלי לטיולים בצפון אלבניה, בעיקר באלפים האלבניים, במערות וביערות שיש באזור זה. ורק כדי לסבר את האוזן – באזור שקודרה יש כ-35 מערות שהוכרו כאתרי טבע לאומיים מתוך 68 מערות באלבניה כולה.

מכיוון שמדובר בעיר עתיקה כדאי גם לבקר ברחובות העיר (בעיקר ברבעים Serresh ו-Gijadol) ששומרים על אופי מיוחד. שקודר מתאימה לביקור במשך כל השנה: בחורף היא נקודת מוצא לסקי בהרים ובקיץ היא מושלמת לטיולי הליכה.

מלונות מומלצים בשקודרה

אטרקציות בשקודרה

אתרי חובה בשקודרה

טירת רוזפה (מבצר השושנים)

האטרקציה התיירותית העיקרית של שקודרה היא טירת רוזפה. הטירה שוכנת על גבעות סלעיות כ-2 ק"מ ממערב לעיר ומוקפת ב- 3 נהרות: דריני (Drini) , בונה (Buna) וקירי (Kiri), כאשר השניים הראשונים מתחברים סמוך לטירה – מה שהופך אותה לנקודה אסטרטגית במיוחד.

המבצר נבנה במאה ה-14 על ידי הוונציאנים לצורכי הגנה, אבל למרות שהמבצר מרשים ביופיו האטרקציה העיקרית בו הוא הנוף שנשקף ממנו. בדומה לעיר עליה היא הגנה, יש לטירה מקורות איליריים וכמו כל טירה עתיקה, גם לזו יש אגדה מקומית פופולרית.

רוזפה הייתה כלתו של הצעיר מבין שלושת האחים שבנו את הטירה. שלושת הגברים עבדו ללא לאות על ידי הנחת יסודות ואבנים, אבל הקירות תמיד התמוטטו בלילה. איש חכם יעץ להם שכדי לגרש את הרוע שמפריע להם בעבודה על הטירה שאמורה לשמור על המשפחה לאורך הדורות, אחת הנשים שלהם צריך להיקבר בתוך החומות.

האחים סיכמו ביניהם לא לדבר על כך עם נשותיהם והחליטו – מי שתביא לבעלה את ארוחת הצהריים שלו ביום שלמחרת תוקרב ותיקבר בחומת הטירה. האחים הבוגרים לא עמדו בפיתוי ושיתפו את נשותיהם, אך האח הצעיר עמד במילתו ולכן אשתו רוזפה היא היחידה (ולכן הראשונה) שהגיעה עם האוכל למחרת.

טירת רוזפה בשקודרה
טירת רוזפה בשקודרה

כשהיא שמעה את הבשורה היא פרצה בבכי מצער על כך שבנה התינוק לא יכיר את אמו. עם זאת, היא קיבלה את רוע הגזרה כדי שניתן יהיה לבנות את הטירה. על פי האגדה והפולקלור המקומי, המים הזורמים בכניסה לטירה הם החלב הזורם מאחד הדדיים שלה. היא ביקשה להשאיר אותו חשוף כדי שתוכל להאכיל את תינוקה. היא גם התחננה שרגל אחת וזרוע אחת שלה יישארו חופשיות, כדי שתוכל לנדנד את עריסת בנה בלילה ולהרגיע אותו במשך היום. עד היום תמונה שלה מאכילה את בנה מגולפת באחת מקירות הטירה.

לעומת זאת, ההיסטוריונים מספרים לנו רקע פחות מיתולוגי אלא מדעי יותר של מאפייני הטירה. היא משקפת את שליטתה של משפחת Balshaj באיזור אבל עברה תקופות שלטון נוספות שכל אחת מהן הותירה את סימניה בשטח, כולל קישוטים ונציאניים מובהקים, ארכיטקטורה עותמאנית מהמאות ה-16 וה-17 ותוספות מהמאה ה-18 וה-19 שנעשו במצוות משפחת Bushatllinj.

בתוך הטירה יש מוזיאון שבו חובבי ההיסטוריה יכולים ללמוד יותר על ההיסטוריה שלה, ומסעדה בה תוכלו לאכול אוכל אלבני מקומי ולקנות מזכרות כמו שמלות מסורתיות.

מומלץ להצטייד בנעליים נוחות (הטירה בנויה מאבני בטון חלקות) וכן בכובע, קרם הגנה והרבה מים כי הטירה חשופה לשמש. לטירה ניתן להגיע עם רכב (יש חניון מסודר) או ברגל (הליכה של כשעה ממרכז העיר).

טיול באיזור Pedonalia, ברחוב Kole Idromeno

כדאי לטייל באיזור Pedonalia, ברחוב Kole Idromeno שהוא המרכז הישן של שקודרה, הסגנון הים תיכוני נראה כאן בבירור על פני המסגדים והכנסיות.

מפעל המסכות הונציאניות

מפעל המסכות הוניציאניות בשקודרה הוא אולי הגדול ביותר בעולם. במפעל הכל כך מיוחד הזה נמצא אוסף המסכות הוונציאני המגוון והגדול ביותר בעולם. יש כאן קורסים ליצירת מסיכות ומבחר של עשרות אלפי מסיכות כולל כאלה מהסרט "עיניים עצומות לרווחה".

אטרקציות ופעילויות בשקודרה והסביבה

חוף ררג'ולי (Rrjolli Beach)

החוף הזה נמצא כחצי שעה נסיעה משקודרה מתחרה ביופיו עם החופים המרהיבים של הריביירה האלבנית בהבדל אחד – החופים בצפון אלבניה וחוף זה ביניהם פחות מוכרים לקהל, כך שלרוב הם ריקים מאנשים.

שיט לעיר סרדה

העיר נוסדה בימי הביניים ונמצאת כ-15 ק"מ משקודרה באי באגם מלאכותי שנוצר עקב בניית סכר. המשמעות היא שהגעה לעיר נעשית באמצעות אך ורק באמצעות שיט בסירה מהסכר – מה שכמובן מוסיף לחוויה.

מלונות מומלצים בשקודרה



Booking.com

מסלולים בטבע

אגם קומאן

זהו אגם מלאכותי שנמצא בערוץ עם מצוקים יפהפיים. כל האיזור נשובץ בכפרים נידחים והוא משמש כשער הכניסה לעמק ולבונה.

טרק מתת' (Theth) לולבונה (Valbonë)

שקודרה היא הבסיס המושלם לטיולים בצפון אלבניה. למשל, טיול רגלי בין 7-8 שעות מט'ת (Theth) לולבונה (Valbonë) שנחשב למתיש מחד ולממש יפה מאידך.

הפארק הלאומי ת'ת - Theth - אלבניה
הפארק הלאומי ת'ת – Theth – אלבניה

רעיונות למסלולים נוספים באלפים האלבניים

רכיבה על אופניים לאורך האגם עד העיירה שירוקה ובחזרה

הרכיבה נעשית לאורך שביל אופניים מסודר וכולל מספר נקודות גישה לאגם. הנוף לאורך הדרך מרהיב ביופיו ולעיתים אפילו מהפנט ומרוצף במסעדות, בתי קפה ודוכנים להשכרת סירות. במידה ואתם מעוניינים לכלול בטיול גם שיזוף – הביאו אתכם מזרנים כי החופים אינם חוליים ואין בהם אלמנטים תיירותיים כמו מיטות שיזוף.

במקום ניתן ליהנות מפעילויות ימיות שונות כמו שייט בקיאקים ושחייה ומומלץ להגיע בתחילת העונה כשהוא מלא במים. במקום ניתן לאכול מהמנות הטובות ביותר של המטבח האלבני כמו ה-Krap ne tave האופייני לאיזור.

פסטיבלים וחגיגות בשקודרה

שקודרה ידועה כערש התרבות והאמנות האלבנית ולא רק בגלל שנולדו בה גדולי האמנים המקומיים. אין עיר אחרת באלבניה שמארחת אירועים ופסטיבלים מקומיים ובינלאומיים כמו שקודרה.  לפניכם רשימה חלקית של הפסטיבלים שנערכים בשקודרה:

פסטיבל UNUM למוזיקה אלקטרונית

פסטיבל זה נערך באויר הפתוח ב-Rana e Hedhun שב-Shengjin  (כ-40 ק"מ משקודרה). הפסטיבל מוקדש ל-5 היסודות של החיים הפשוטים שנמצאים באזור: מוזיקה, חול, ים, הרים ואורנים.

בפסטיבל מתארחים עשרות אמנים בינלאומיים מקומיים. יש כאן אזורי בילוי, סדנאות לאמנות ויזואלית, אקרובטיקה ויוגה, מתחם מזון ומסיבת יאכטות ייחודית.

קרנבל המסכות של שקודרה

מסורת זו התחילה בשנת 1860 ומבוססת על הרעיון של חגיגות לפני צום הלנט. אמנם במהלך השלטון הקומוניסטי במדינה הקרנבל לא נחגג, אבל לאחר התפרקות הקומוניזם הוא חזר ובגדול.

הקרנבל מתקיים בסוף פברואר כל שנה וכמו בשאר העולם הוא אינו דתי יותר, אלא הזדמנות להתכנסות חברתית וחגיגה עם חברים ובני משפחה לאורך הטיילת המקומית. בפסטיבל לוקחים חלק כל אנשי העיר בכל הגילים ושיאו בתהלוכה שבה נישא דחליל ברחובות העיר ובשריפתו הסמלית במטרה לגרש תופעות חברתיות שליליות.

פסטיבל הג'ז של שקודרה

פסטיבל זה נערך כל שנה בתחילת הקיץ ומארח אמני ג'ז מכל העולם. הפסטיבל נבנה במטרה לשתף את כל הציבור בחגיגה, לכן הוא מתקיים בכל רחבי העיר.

פסטיבל הסרטים Giffoni

פסטיבל זה נערך כל שנה בנובמבר ומארח סרטי ילדים מכל העולם. חבר השופטים של הפסטיבל כולל ילדים בלבד – מה שמבטיח שחלוקת הפרסים בו נעשית ע"פ קריטריונים מקצועיים בלבד.

פסטיבל הפרחים

פסטיבל זה נערך כל שנה ב-6 במאי. במהלך העיר כולה ובמיוחד טירת רוזפה מעוצבת ע"י פרחים שונים ונערכים אירועים שונים, למשל קונצרטים של מוזיקה ברחבי העיר.

תרבות בשקודרה

המוזיאון הלאומי מארובי לצילום

ניתן לבקר במוזיאון הלאומי מארובי לצילום (‪Marubi National Museum of Photography‬), הידוע באוסף התמונות הגדול והנדיר שלו על ההיסטוריה האלבנית. המוזיאון נמצא ברחוב הראשי של העיירה ומחזיק ברשותו תמונות מהאוסף של הצלם הראשון במדינה. המוזיאון מעניק הנחה משמעותית לסטודנטים והוא נקודת חובה לחובבי צילום.

אתר המוזיאון

אתר הזיכרון The Site of Witness and Memory

המוזיאון נמצא במקום ששימש ככלא ומציג מידע על אלבניה בתקופת הקומוניזם – מה שהופך אותו דומה להפליא למוזיאון bunk'art בטירנה.

בית האמן אדריאן פאצ'י

בית האומנות של האמן אדריאן פאצ'י הוא בית לאירועים, כנסים ותערוכות הקשורים לעולם האמנות העכשווית

תיאטרון Migani

בתיאטרון Migani מוצגות הצגות והופעות בהתאם לעונה.

ארכיטקטורה בשקודרה

גשר מס בשקודרה
גשר מס בשקודרה

גשר מס Mes Bridge

גשר זה נמצא כ-5 ק"מ צפונית לשקודרה מעל נהר Kir. הגשר נבנה במאה ה-18 ע"י Kara Mahmud Bushati, המושל העותמאני של שקודרה באותה תקופה והוא אחד הגשרים העותמאניים הארוכים באזור- 108 מטר אורך. רוחבו של הגשר הוא 12.5 מטר והוא כולל 13 קשתות – מה שהופך אותו לאתר תיירותי והנדסי מרכזי באזור.

מסגד העופרת (Lead Mosque)

מסגד זה נבנה ב-1773 ע"י השליט העותמאני באותה תקופה בשקודרה – Mehmed Bushati שהיה בן העיר. הוא היה מעורב באופן אישי בבנייה ובדק בקביעות את ההתקדמות ממקום מגוריו בטירת רוזפה. מסגד זה מאופיין באדריכלות עותומאנית ומשקף את הארכיטקטורה העות'מאנית הקלאסית של איסטנבול – זאת בניגוד לרוב המסגדים באלבניה שנבנו בהתאם לאדריכלות ערבית.

המסגד הוכרז כאתר זיכרון תרבותי אלבני כבר ב-1948, כך שלמרות שאלבניה הפכה למדינה אתאיסטית הוא לא נהרס כמו מסגדים אחרים במדינה. למרות שהמסגד נפתח מחדש ב-1990 (אחד הראשונים באלבניה שנפתחו לקהל בעידן הפוסט-קומוניסטי), הוא אינו בשימוש היום.

Kratul

התיישבות ומבצר מהתקופה האילרית שהיו פעילים מתקופת הברזל הקדומה (תחילת האלף הראשון לפני הספירה) עד המאה הראשונה לספירה. המקום שמשתרע על חצי דונם נמצא על גבעה בכפר Boks (פרבר של שקודרה שנמצא כ-8 ק"מ ממרכז העיר) מהווה דוגמה מצוינת לאדריכלות צבאית אילירית.

עבודות יד בשקודרה

בשקודרה יש מסורת של 2500 שנה בעבודות יד שונות, בעיקר בתחומי ריקוע במתכות שונות, עבודות טקסטיל ועור, גילוף בעץ, בשיש ובחרסינה, קדרות ועוד.

מאמצע המאה ה-17 ועד אמצע המאה ה-19 שקודרה הייתה המרכז הארצי בתחומים אלו: בשווקיה היו יותר -2500 חנויות לאומנות ועבודות יד שחולקו ל-80 נושאים שונים. כיום המקום המרכזי שבו  ניתן למצוא עבודות יד מקומיות הוא רחוב Zadrima.

אחד הדברים ששמו את שקודרה על המפה האמנותית הן מקבץ הערבות שגדלות לגדות האגם המקומי. הן שימשו לשזירת סלים ובניית רהיטים. שקודרה הייתה מוקד מסחר גדול בערבות.

תחום אמנותי נוסף הוא המסכות ששימשו תחילה לצרכים פולחניים ודתיים. המסכות שיוצרו בשקודרה נחשבו לטובות ביותר והן יובאו לוונציה במיוחד לצרכי הקרנבל המקומי המפורסם. כיום נעשה שימוש במסכות של שקודרה גם בחגים לא דתיים ויש נשפים מיוחדים שמוקדשים להן, בעיקר במסגרת הקרנבל של שקודרה.

אחד מאמני המסכות הבולטים של העיר הוא Edmond Angoni שמייבא מסכות לכל העולם (ונציה, ניו יורק, לאס וגאס ועוד) מהסטודיו שלו בשקודרה. המסכות של Edmond Angoni אפילו כיכבו בסרט "עיניים עצומות לרווחה" של סטנלי קובריק בכיכוב ניקול קידמן וטום קרוז.

אוכל ושתיה

מכיוון ששקודרה שוכנת לגדות אגם שקודרה היא נחשבת למקום הטוב ביותר לאכילת דגים. הם מבושלים בגריל, בתנור, בצלי (המנה המקומית הכי ידועה היא צלי הדגים Tava e Krapit) ואפילו במרקים.

בנוסף, בשקודרה ניתן למצוא מספר מאכלים מקומיים שנובעים מהמיקום הגאוגרפי של העיר וממזג האוויר, למשל: הרימונים המקומיים נחשבים לעסיסיים ולמתוקים במיוחד.

לפניכם מספר מאכלים מקומיים או הגרסאות המקומיות למאכלים אלבנים ידועים:

Corba Shkodrane

צלי מבשר איילים שמבושל עם מעט שומן, בצל, שום, שזיפים מיובשים, מלח, פלפל וסוכר. מעין הגרסה המקומית של החמין המוכר.

Buke e Qebap

סוג של קבב מקומי שנצלה על הגריל. ניתן לרכוש את המאכל במסעדות מקומיות שמוקדשות לו בלבד ונקראת בהתאם – Qebaptore.

Qebap
Qebap

Byrek

אמנם מדובר בסוג של בורקס שנפוץ בכל אלבניה, אבל בשקודרה ניתן למצוא שתי גרסאות מקומיות: בורקס במילוי גבינה (djath Byrek) ובורקס במילוי בשר (Byrek mish) ובצל.

Akukllore me Boze

בכל חנות מאפים מקומית תוכלו לשתות משקה מדגנים בתוספת גלידה שמשמשת כסוכר.

פילאף (Pilaf)

אמנם מדובר במנה ידועה בכל הבלקן, המזרח התיכון ואפילו אסיה שכוללת אורז עם בשר אבל בשקודרה החוקים שונים: כאן ניתן לקבל אותה גם כארוחת בוקר וגם כארוחת צהריים.

Njale ne tjegull

הצלופחים (Njale ne tjegull) של שקודרה נחשבים לאיכותיים ביותר באלבניה כולה. בשקודרה הם מבושלים ברדיד אלומיניום על צלחת בשם Tjegull ׁ(מעין רעף מטרה-קוטה). הטעם מזכיר סלמון. מומלץ לטעום את המנה במסעדות לצד האגם.

Tave dheu

צלי בשר מקומי שכולל גם גבינה ורוטב עגבניות, כך שהיא מתאימה במיוחד לחובבי אוכל איטלקי.

Camlet) Kallmet) ו-Mavrud

יינות אדומים שמיוצרים בשקודרה.

הגעה לשקודרה

  • טיסה – מגיעים בטיסה מישראל לטיראנה ומשם:
  • תחבורה ציבורית – נסיעה מטירנה לשקודרה באמצעות אוטובוס או מונית שירות נמשכת כ-3 שעות. האוטובוסים יוצאים כל שעה עגולה ומוניות השירות יוצאות לפי דרישה.
  • רכב שכור – נסיעה מטירנה או מדורס לשקודרה ברכב נמשכת כשעתיים. נסיעה מפייר ומבראט (Berat) לשקודרה נמשכת כ-3 שעות וחצי ונסיעה מג'ירוקסטרה לשקודרה נמשכת כ-5 שעות.
למה כדאי לבקר בשקודרה?

מלבד העובדה ששקודרה נחשבות לאחת הערים החשובות באלבניה, היא גם דוגמא לסובלנות הבין-דתית ששוררת במדינה. אחת הדתות המעניינות במדינה בכלל ובעיר בפרט היא הדת הבקטשית.

מתי נוסדה שקודרה?

שקודרה נוסדה במאה ה-4 לפנה"ס, אך מכיוון שהיא הייתה יעד אסטרטגי לאורך הדורות הודות למיקומה – היא החליפה ידיים ושמות. למשל, Shkodër, שקודרה ו- Scutari. עם זאת, הנקודה האסטרטגית מכל הייתה ונשארה טירת רוזפה.

כמה אנשים חיים בשקודרה?

בשקודרה חיים כ-200,000 תושבים מה שהופך אותה לעיר ה-6 בצפיפותה באלבניה. עם זאת, בניגוד לשאר אלבניה, רוב אוכלוסיית העיר אינה מוסלמית אלא נוצרית. המשמעות היא שבעיר נערכים אירועים דתיים ייחודיים כמו קרנבל המסכות לפני צום הלנט. המסכות שמיוצרות כאן נחשבות לטובות מכולן ומיוצאות אפילו לקרנבל המסכות בונציה.

מה המרחק מקוסובו לשקודרה?

המרחק מקוסובו לשקודרה הוא כ-130 ק"מ בקו אווירי, אך מרחק הנסיעה ברכב שכור הוא כ-250 ק"מ. יש שני מעברי גבול מהן ניתן להגיע קוסובו לשקודרה (Qafë e Prushit ו- Qafë e Morinës), אך שניהם מצריכים מעבר בעיר האלבנית קוקס שנחשבת למכניסת אורחים במיוחד.

פורסם ב:

מתוייג ב:
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

Scroll to Top
דילוג לתוכן