דף הבית » טירת רוזפה (Rozafa) בשקודרה

טירת רוזפה (Rozafa) בשקודרה

';

ad nimrod yaron albania

טירת רוזפה (Rozafa) בשקודרה

מהקירות האיליריים העתיקים שלה דרך החורבות מימי הביניים ועד למגדלים שלה טירת רוזפה היא עדות קיימת ליופיו של מבצר נצחי.

הטירה האגדית של רוזפה: אלגוריה להיסטוריה של אלבניה

העליה אל הטירה
העליה אל הטירה

טירת רוזפה נבנתה במהלך העת העתיקה עת שלטו באיזור האימפריות הרומית והעותומאנית והיא נשארה שלמה עד היום. טירת רוזפה היא למעשה עדות לשינויים הדרמטיים של שקרו לאורך ההיסטוריה המרתקת של אלבניה.

למותר לציין כי אזור ארכיאולוגי זה עשיר להפליא בסיפורים היסטוריים. כדי להבין את סיפורה של העיר שקודרה, שם נמצאת הטירה ודרכה את ההיסטוריה של המדינה כולה אתם חייבים לבקר בה.


תכנון טיולים באנר
תרשים טירת רוזפה
תרשים טירת רוזפה

האגדה של רוזאפאט

הודות לאגדה בלתי נשכחת שחושפת טפח מההיסטוריה של אלבניה ואנשיה, טירת רוזפה נחשבת לאחד מהמבנים הסמליים ביותר של אלבניה. למעשה, יש מעט מאוד סיפורים שמתארים טוב יותר את המאבק של האומה האלבנית הקטנה מאשר הסיפור של הטירה הזו.

airalo ad

לפי האגדה מימי הביניים, בנייתה של טירת רוזאפה סבלה מקללת האלים שהיו הורסים כל לילה את מה שבנו בני האדם במהלך היום. כדי להפסיק זאת, דרשו האלים מהמשפחה המתגוררת במקום להקריב קרבן אדם. כתוצאה מהטקטיקות המניפולטיביות של האחים המבוגרים ביותר, האדם שהועלה כקורבן בסופו של דבר היא רוזאפט – אשתו של הבן הצעיר מכולם.

לפני שהיא נקברה חייה בתוך קירות הטירה, הוכיחה רוזאפה את אימהותה בכך שביקשה שחצי גופה יישאר חשוף כדי שתוכל להמשיך להניק את תינוקה.

ממרכז שקודרה לוקח ברכב משהו כמו 10 דקות להגיע לטירה. אם אתם נעים עם רכב שכור אז תוכלו לעלות ולהחנות סמוך לכניסה. משם הליכה של כמה מאות מטרים בעליה תלולה ואתם נכנסים אל המבואה המקורה של המבצר. היזהרו לא להחליק כי אבני המרצפת כאן ממש לא מתאימות להליכה אלא יותר לנסיעה בכרכרה.

הכניסה לטירה
הכניסה לטירה

בתוך מצודת רוזפה

החצר הראשונה

הטירה כוללת 3 רחבות עיקריות, מה שהופך אותה לקלה לניווט. ברגע שעוברים את הכניסה הראשית המבוצרת מהמאה ה-15 מגיעים לרחבה הראשונה, שם נמצא חלק מהחומה האיליאנית מהמאה ה-4 לספירה. למעשה המבנה העתיק ביותר באזור הטירה. לאורך החצר הזו תוכלו למצוא גם שרידי בורות מימי הביניים, מגדלי בלשג (Balshaj) אופייניים לבלקן, ובתי מגורים וונציאניים עתיקים.

החצר השנייה

הסברים על החצר השניה בשלט הכניסה
הסברים על החצר השניה בשלט הכניסה
החצר השניה
הסברים על החצר השניה בשלט הכניסה

בחצר השנייה נמצאים חורבות כנסיית סטפן הקדוש שהפכו למסגד ובוודאי שהם ראויים לתשומת לב מיוחדת. במקור הכנסייה נבנתה בסגנון הרומנטי שהיה נפוץ בין המאות ה-13 וה-15 אך היא הפכה למסגד הסולטן מהמט השני בתקופת שלטון האימפריה העותומנית בין המאות ה-16 וה-19. בתקופה זו נטשה האוכלוסייה הנוצרית את הטירה, שכן המקום החל לשמש כבסיס צבאי.

החצר השלישית

כיום, חורבות המסגד הזה, שננטש בסופו של דבר ב-1865, מסמלים את ההיסטוריה שעברה על אלבניה. בחצר השלישית והאחרונה של הטירה יש בניין ונציאני בן שלוש קומות, המכונה "הקפיטול", והוא שימש כמקום מושבו של השליט הוונציאני.

הכניסה למוזיאון טירת שקודרה
הכניסה למוזיאון טירת שקודרה

מוזיאון הטירה

בתוך הבניין הזה, מוזיאון טירת שקודרה מספר על הטירה בת 4000 השנים, כולל המשפחות המכובדות שחיו שם בימי הביניים. המידע על הטירה כתוב באלבנית ובאנגלית וגם בכתב ברייל.

סיור במצודת רוזפה

הנוף הנשקף מן הטירה עוצר נשימה. ממרומי המצודה רואים את אגם שקודרה היפה, כמו גם את הנהרות הסובבים את העיר ואת רכסי ההרים הרחבים.

הנוף דרומה מהטירה
הנוף דרומה מהטירה

דרום מערבית מהטירה, מהחצר השלישית רואים את 3 הנהרות Drin, Kir, ו-Bojana מתאחדים ליובל אחד. הנוף המרהיב הולך לשתות לכם את הסוללה של המצלמה אז קחו איתכם אחת ספייר. כן?

הנוף צפונה מהטירה
הנוף צפונה מהטירה

מידע חשוב נוסף

פורסם ב:

מתוייג ב:
| | | | | | |

Scroll to Top
דילוג לתוכן