בעמוד מרכז מידע זה תוכלו למצוא את כל המידע החשוב לפני יציאה לאלבניה. אם מצאתם שחסר לכם מידע חיוני נוסף אל תהססו לפנות אלינו.
באופן כללי, עונת התיירות היא הקיץ ובה אלבניה מלאה בתיירים. המדינה לא מזמן יצאה מכבלי הקומוניזם ולכן היא עדיין לא מפוצצת בתיירים וגם התשתיות לא הכי מפותחות כמו ביוון הסמוכה לדוגמה. אלבניה נמצאת באיזור הבלקן צמוד למדינות כמו מונטנגרו, קרואטיה ויוון. השגרירות הישראלית באלבניה נמצאת בטירנה ובעמוד מספרי חירום יש מידע נוסף בנושא. אל אלבניה מגיעים בטיסה שנוחתת בשדה התעופה היחיד במדינה – בטירנה.
- רשימת מדריכים, נהגים וסוכנויות טיולים מומלצות באלבניה
- השקעות באלבניה
- על מלונות מומלצים – קראו כאן
- טיול מאורגן לאלבניה
- עונה מומלצת
- מצלמות בשידור חי
- שדות תעופה
- מזג האוויר באלבניה
- מפות אלבניה להורדה
- המרת מטבע משקל ללק ולהפך
- מספרי חירום באלבניה
- ויזה לאלבניה
- סיפורי מטיילים
אלבניה נחשבת בטוחה במיוחד לתיירים ואחוזי הפשע בה נמוכים להפליא. בנוסף, התושבים המקומיים ידועים כמכניסי אורחים וכידידותיים. הדבר היחיד שיש לשים לב אליו בעת ביקור באלבניה הוא הנהיגה, במיוחד אם אתם מתכננים לשכור רכב. לכן, מומלץ לשכור נהג מקומי מתוך הרשימה הזו.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באלבניה. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- מטירנה: טיול רגלי בהר Gamti ובאגם Bovilla
- מוולורה אל מערת Haxhi Ali ושייט בסירת מנוע מהירה בחצי האי Karaburun
- סיור רגלי בטירנה ובמוזיאונים.
- טיול יום מטירנה אל בראט
- שייט בסירת מנוע ושנורקלינג באיים Sazan ו-Karaburun
- מטירנה בטיול יום אל אגם קומאני ונהר שאאלה
- מבראט אל קניון אוסומי ומפלי Bogove
- טיול יום מטירנה אל העיר בראט כולל סיור באגם Belshi
- טיול יום (היסטוריה ואוכל אלבני) מטירנה אל הערים דורס וקרויה
לפי מרשם האוכלוסין האחרון שנערך ב-2011, כ-60% מתושבי אלבניה הם מוסלמים. עם זאת, הפרקטיקה הדתית המוסלמית היא מינימלית ובמדינה חיות זו לצד זו הדתות והאמונות השונות. כאן תוכלו לקרוא עוד על המונומנטים הדתיים של האמונות השונות באלבניה.
רוב תושבי אלבניה מדברים אלבנית וזו השפה הרשמית במדינה. עם זאת, יש הבדל בין צפון המדינה לדרומה מבחינת ניב הדיבור: בצפון מדברים בניב שנקרא Gheg ואילו בדרום בניב שנקרא Tosk .
אלבניה נחשבת לאחת המדינות הזולות לתיירים באירופה. גם כיום כ-50% מפרנסת המדינה מושתתת על חקלאות, מה שמבטיח מצד אחד אוכל אלבני מצוין ומצד שני מחירים זולים במיוחד!