האוכל באלבניה מזכיר מאוד את האוכל שהוגש בישראל בשנות השבעים והשמונים. אוכל בסיסי ובריא בלי מניפולציות תעשייתיות. כשניגשים לקרוא את התפריט האלבני במסעדות השונות יש לזכור שהמנות מגיעות As is כלומר, בלי תוספות. מחירי האוכל באלבניה נמוכים מאד והמנות גדולות ומשביעות. ככלל, אין ארוחה אלבנית בלי מרק, לחם וסלט.
המטבח האלבני הוא מטבח בלקני אמיתי והוא מבוסס בעיקר על תוצרת חקלאית מקומית. יוגורט, חלב, גבינה וחמאה. בזכות היתרונות הבריאותיים של היוגורט וגם בגלל טעמו הוא נמצא כמובן כמעט בכל ארוחה. האוכל האלבני כולל זיתים, בשר כבש ועז, ירקות בחורף ופירות ים תיכוניים כמו ענבים בקיץ.
המשקה הכמעט לאומי הוא ראקי מקומי, כנהוג במדינות הבלקן. המטבח האלבני עשיר בעשבי תיבול ותבלינים כמו טימין, נענע, רוזמרין, בזיליקום וזעתר. כמו בשאר איזור הים התיכון והבלקן, הלחם כאן הוא חלק בלתי נפרד מן הארוחה אם כי, טעמו עשוי להיות מעט תפל.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באלבניה. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- מטירנה: טיול רגלי בהר Gamti ובאגם Bovilla
- מוולורה אל מערת Haxhi Ali ושייט בסירת מנוע מהירה בחצי האי Karaburun
- סיור רגלי בטירנה ובמוזיאונים.
- טיול יום מטירנה אל בראט
- שייט בסירת מנוע ושנורקלינג באיים Sazan ו-Karaburun
- מטירנה בטיול יום אל אגם קומאני ונהר שאאלה
- מבראט אל קניון אוסומי ומפלי Bogove
- טיול יום מטירנה אל העיר בראט כולל סיור באגם Belshi
- טיול יום (היסטוריה ואוכל אלבני) מטירנה אל הערים דורס וקרויה
טאבה קוסי (Tavë Kosi) הוא המאכל הלאומי של אלבניה. זו למעשה קדירת יוגורט מחימר בה מבושלים בשר כבש ואורז עם ביצים, חמאה, קמח ותבלינים.
טריפ אדווייזר נותן אחלה אינדיקציה למסעדות מעולות באלבניה אבל בכל מקרה אם אתם מחפשים להתמקד, הנה כמה דוגמאות למסעדות טובות בהם כדאי לבקר אם אתם מתכננים טיול באלבניה כולה.
מסעדות ואוכל במרכז אלבניה
חוות Uka האורגנית ליד טירנה
מסעדה אורגנית בה מוגשים יין ואוכל אורגני טעים. הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא הצוות הידידותי והנעים. המקום עצמו מוקף נוף קסום של ירוק ואדום. האווירה בוטיקית לגמרי עם תשומת לב רבה למרחב ולנוחות. ילדים וקבוצות גדולות מתקבלים פה בברכה.
יקב Kallmet
יקב Kallmet הוקם בשנת 2006 על ידי האחים Gjini בלב מקום הולדתם, Kallmet. המטרה העיקרית של היקב היא לייצר את יין הקלמט הטוב ביותר. היין מופק כולו מענבי קלמט, המעובדים באזור קלמט ובכפרים הסובבים אותו. חלק ממנו מעובד בגבעות Bukmira הנישאות אל מעל 500 מטר מפני הים.
מסעדת Mrizi i Zanave ב-Fishta
מסעדת Zanave נמצאת בתוך חווה ענקית שמגדלת את כל הפירות, הירקות, הגבינות, היינות והבשר עבור המסעדה. אפשר חוץ מהמסעדה גם לערוך סיור בחווה היפה הזו. המקום מעוצב בטוב טעם והמנות יפות, טעימות והשירות ממש נהדר. אפשר לרכוש גם מעדנים תוצרת החווה במקום. המסעדה והחווה לגמרי מצדיקות נסיעה במיוחד אליהם!
מסעדת Lili בעיר בראט
זו מסעדה קטנה מאוד וביתית שנמצאת בחצר הקטנה של משפחה. במסעדה 3-4 שולחנות ואווירה אינטימית ומשפחתית.
מסעדות ואוכל במזרח אלבניה
בכפר Lekskoviku ß שנמצא בדרום-מזרח אלבניה יש כפר יפהפה שנחבא בין ההרים. הכפר ידוע בעיקר גלל הראקי האיכותי שהתושבים שלו מכינים.
מסעדות ואוכל בדרום ומערב אלבניה
בכפר Bularat ß שנמצא בדרום אלבניה, על גבול יוון יש אוכל יווני טרי ומעולה.
בכפר Dukat ß בדרום-מערב אלבניה מגישים בטברנות המקומיות טלה צלוי לצלילי שירי Labçe מסורתיים.
וכמובן, זה רק על קצה המזלג. כאן תוכלו להמשיך לקרוא עוד פוסטים על אוכל באלבניה.
שאלות ותשובות
המנות במסעדות באלבניה מגיעות ללא תוספות. למרות זאת הן גדולות, משביעות וזולות.
האוכל באלבניה הוא אוכל בסיסי בלי מניפולציות תעשייתיות ועשיר בתבלינים ובעשבי תיבול כמו טימין, נענע, רוזמרין, בזיליקום וזעתר. בנוסף, הוא מבוסס בעיקר על תוצרת חקלאית מקומית. יוגורט, חלב, גבינה וחמאה, ירקות (בחורף) ופירות (בקיץ) – מה שהופך אותו לבריא במיוחד.
טאבה קוסי (Tavë Kosi) נחשב למאכל הלאומי של אלבניה. מדובר בתבשיל בשר כבש ואורז עם ביצים, חמאה, קמח ותבלינים שמוגשת בקדירת חימר עם יוגורט.
ארוחה אלבנית מסורתית כוללת מרק, לחם וסלט טרי. גם באלבניה כמו בשאר אזור הבלקן והים התיכון הלחם והיוגורט מהווים חלק בלתי נפרד מכל ארוחה.
קישורים שימושיים
מתוייג ב:
אוכל באלבניה | טאבה קוסי | טבה קוסי | מסעדות באלבניה | שירי Labçe